Langkah Mudah untuk Membuat Ayam Bakar Madu + BBQ Sauce Anti Gagal
Masih tercari-cari resepi ayam goreng sos barbeku yang sedap dan unik? Pengguna di sekeliling kita, mungkin salah seorang daripada mereka, kawan saya, baru-baru ini bertanya bagaimana membuat anti-pepijat dengan ayam panggang dan sos barbeku. Pengguna internet kini sudah terbiasa menggunakan internet di telefon bimbit untuk mendapatkan maklumat tentang gambar untuk dijadikan idea. dan kali ini saya akan kongsikan resepi hidangan Ayam Goreng Madu + Sos BBQ Selamat untuk memudahkan dan ringkas. Jika digunakan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan, sebagai peraturan, tidak menyenangkan. Manakala ayam goreng sos barbeku madu pula sangat sedap kerana sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Terdapat beberapa faktor yang menentukan sejauh mana ayam goreng dengan sos barbeku madu ternyata, dari jenis bahan hingga pilihan bahan segar hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat ayam barbeku yang lazat dengan sos barbeku madu di rumah, jangan risau kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh memberi anda kepuasan. Seterusnya ialah gambar ayam bakar dengan sos barbeku madu untuk dijadikan contoh.
Nah, kali ini kita akan mencubanya, jom buat Ayam Madu + Sos BBQ sendiri di rumah! Berpegang kepada bahan-bahan yang mudah, makanan ini boleh berguna untuk menyihatkan badan kita. Anda boleh memasak Ayam Goreng Madu dan Sos BBQ dengan 8 jenis bahan dan 8 tahap kemahiran. Cara menyediakan makanan.
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat ayam goreng madu + sos barbeku:
- 12 kepak ayam
- Kekasihku
- 10 ulas bawang putih
- Halia - semua orang suka sedikit
- sos BBQ
- sos tiram
- kicap ABC
- Minyak bijan 2 sudu besar
Cara buat ayam madu + sos barbeku
- Pertama, basuh kepak ayam.
- Pure putih dan halia. .
- Perap kepak ayam bersama bahan yang telah dibersihkan, madu, sos BBQ, sos makanan laut, kicap abc mengikut kehendak dan masukkan minyak bijan.
- Biarkan perap selama 3 jam.
- 🍓 Cara menggunakan ketuhar. Panaskan ketuhar pada suhu 250°C selama 15 minit, kemudian masukkan ayam pada suhu 170°C selama 45 minit @ sehingga masak.
-
- 📝 Selepas 30 minit, keluarkan ayam dan sapu lagi dengan baki perapan dan teruskan memasak ayam.
- Tips # Pastikan ayam berair sebelum diperap 😋
Terima kasih kerana membaca resipi yang dibentangkan oleh pasukan kami di laman web ini. Kami berharap resipi Ayam Goreng Sos BBQ Madu di atas akan membantu anda membuat hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau memberi inspirasi kepada anda untuk menjual makanan anda. Semoga berjaya!