'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Indian Soy Sauce Chicken 🇮🇳 Anti Gagal - Missive Now

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Indian Soy Sauce Chicken 🇮🇳 Anti Gagal

Ayam dalam kicap India

Mencari idea tentang cara membuat kicap India yang paling lazat dan unik? Netizen sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka dan melihat maklumat foto sebagai idea. Kali ini saya akan kongsikan dengan anda cara menghidangkan ayam goreng kicap, sangat sedap dan mudah disediakan. Jika proses itu salah, hasilnya akan menjadi lemah dan selalunya tidak menyenangkan. Ayam India manis dengan kicap sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menipu selera kita.

Beberapa faktor mempengaruhi rasa Ayam Soya India, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajian. Jika anda ingin membuat kicap India yang lazat di rumah, jangan risau kerana apabila anda mengetahui rahsianya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Berikut adalah gambar-gambar Kicap Ayam India yang boleh anda jadikan inspirasi.

Nah, kali ini, mari kita cuba memasak ayam dalam kicap India di rumah. Berpegang kepada bahan-bahan yang mudah, makanan ini boleh menjadi baik untuk menyihatkan badan dan keluarga anda. Anda boleh membuat kicap India menggunakan 14 bahan berbeza dan 6 langkah pengeluaran. Cara menyediakan makanan.

Pada asasnya, ayam dimasak dalam kicap, tetapi dalam gaya India. Sedap dengan kari atau ayam madu dan pilaf India. #bendera jingga1

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk memasak ayam dalam kicap India:

  1. 1 biji bawang besar (dihiris nipis)
  2. 3 ulas bawang putih (cincang)
  3. 2 inci halia (dihiris)
  4. 1/2 sudu teh serbuk kunyit
  5. 1/2 sudu teh serbuk garam masala
  6. 5 ulas
  7. 1 batang kulit katu manis
  8. 3 biji buah pelaga
  9. 1 sudu teh garam
  10. untuk perap
  11. 2 dada ayam (potong kecil, 2 jari)
  12. 6 sudu besar kicap
  13. 3 sudu besar cuka
  14. 2 biji cili hijau (dihiris)

Cara memasak ayam dalam kicap India

  1. Campurkan semua bahan untuk perapan dan biarkan ia diseduh selama 20 minit.
  2. Panaskan kuali dengan minyak. Bawang goreng. sehingga ia mula bertukar warna.
  3. Masukkan rempah seperti kulit kayu manis, bunga cengkih dan buah pelaga. Gaul sekejap.
  4. Masukkan serbuk kunyit dan serbuk garam masala. Kacau hingga naik bau.
  5. Masukkan ayam dan goreng sehingga ayam empuk.
  6. Akhir sekali masukkan sos tiram dan garam. Angkat dan hidangkan panas bersama nasi.

kenapa? Ia mudah, bukan? Cara memasak ayam India dalam kicap di rumah. Semoga berjaya!

You may like these posts

Link copied to clipboard.