Langkah Mudah untuk Membuat Cafriela de Frango (Chicken Cafriela) 🇬🇼 yang Lezat Sekali
Cari inspirasi.Langkah mudah untuk membuat Cafriela de Frango (cafriela ayam) 🇬🇼 yang sangat sedap dan unik., resepi Cafriela de Frango (cafriela ayam) 🇬🇼, Bikin Ngiler kini sedang dicari oleh beberapa orang di sekeliling kita, mungkin salah satu ini: anda netizen telah belajar menggunakan web pada telefon pintar mereka untuk mendapatkan maklumat tentang imej untuk digunakan sebagai idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah untuk menghidangkan resepi Cafriela de Frango 🇬🇼 yang sekali gus sedap, tidak susah dan tidak mudah disediakan. Jika pemprosesan tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan malah tidak menyenangkan. Manakala cafriela de frango (cafriela ayam) yang sedap 🇬🇼 mesti ada aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa cafriela de frango (cafriela ayam), daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, cara penyediaan dan penyajian. Jangan risau jika anda ingin membuat 🇮🇼 cafriela de frango (chicken cafriela) yang sedap di mana sahaja anda berada kerana jika anda tahu trick ini, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Cafriella de Frango (Havi Cafriella) 🇬🇼 yang boleh anda jadikan inspirasi.
Bagi jumlah bahagian yang boleh dihidangkan untuk menyediakan Cafriela de Frango (cafriela ayam) 🇬🇼 ialah 2-3 orang. Jadi pastikan dos ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Masa yang diperlukan untuk memasak Cafriela de Frango (cafriela ayam) 🇬🇼 juga dianggarkan sekitar 1 jam.
Baca Juga
Nah kali ni jom cuba, jom, buat cafriela de frango (cafriela ayam) di rumah 🇬🇼. Dengan memastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini boleh membantu dalam mengekalkan kesihatan badan kita. Anda boleh menyediakan Cafriela de Frango 🇮🇼 dengan 8 bahan dan 5 peringkat memasak. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
370/2021 / RoadTo1k / 1065 ❤️ Cookpad Passport ❤️ #cppassport ❤️ Negara G = 2/11. Guinea-Bissau ❤️ Cafriela de Frango, juga dikenali sebagai Frango á Cafriela, adalah salah satu hidangan paling tradisional Guinea-Bissau. Ia serupa dengan yasa Senegal, tetapi menambah lada dan meninggalkan cuka. Ia juga memerlukan ayam itu dibakar atau dibakar selepas ia dimasak dalam kuah. Di Guinea-Bissau, ayam ini sering dibuat dengan ayam, menjadikannya Galinha á Cafriela dan menggunakan lada Malagueta. (Sumber: marga.org) Resipi ini mesti mengikut semua bahan dan langkah. Jika anda tidak menggunakan lada Malagueta, gantikannya dengan lada hitam. Nak tukar ke periuk nasi biasa pun boleh. Janji adalah bahawa hidangan itu akan mempunyai rasa pedas. Hidangan ini adalah hidangan ayam panggang. Sedap juga dimakan dengan nasi putih putih 😋
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat Cafriela de Frango (cafriela ayam) 🇬🇼.
- 7 ketul ayam (paha dan sayap)
- 1 biji bawang belanda (dicincang kasar)
- 5 ulas bawang putih (hiris dan cincang kasar)
- 4 sudu besar lada hitam (ganti lada Malagueta)
- 3 sudu besar jus lemon
- 1 sudu besar garam
- 5 sudu besar minyak masak
- 1/2 gelas air
Langkah-langkah membuat Cafriela de Frango (cafriela ayam) 🇬🇼
- Masukkan semua bahan (kecuali air) ke dalam mangkuk dan gaul rata. Perap selama 3 jam (resipi asal). Tetapi ia boleh diperap dalam masa 30 minit sahaja.
- Tuangkan ayam yang telah diperap ke dalam periuk. tambah air. Masak dengan api perlahan selama 20-30 minit. Tutup periuk dengan penutup. Padamkan api.
- Kemudian masukkan ke dalam oven/konveksi oven dan masak selama 10 minit. Matlamatnya adalah untuk memberikannya sedikit kerangupan.
- Sedia untuk dihidangkan.
- Selamat mencuba 😊
Bagaimana: bukankah semudah itu? Begini cara membuat Cafriela de Frango 🇮🇼 yang anda boleh buat di rumah. Paksa!