'/> Langkah Mudah untuk Membuat Gambian Chicken Yassa 🇬🇲, Sempurna - Missive Now

Langkah Mudah untuk Membuat Gambian Chicken Yassa 🇬🇲, Sempurna

Ayam Gambian Yasa 8

Adakah anda masih ingin tahu tentang resipi ayam Gambian yang sempurna dan unik 🇬🇲? , Langkah Mudah Membuat Yasa Ayam Gambian Yang Sungguh Sedap 🇮🇲 Ramai kawan-kawan yang sedang melihat sekeliling kita sekarang, mungkin anda salah seorang daripadanya. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk mengakses maklumat video. Dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara membuat Resepi Yasa Ayam Gambia 8, bukan senang nak buat. Jika prosesnya salah, hasilnya tidak memuaskan dan sedap. Ayam Gambia Yasa 8 yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang akan memenuhi selera kita.

Kualiti rasa ayam Gambian Yasa 7 sangat dipengaruhi oleh jenis bahan, diikuti dengan pemilihan bahan segar, cara penyediaan dan cara penyajiannya. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat Yasa Na Ayam Gambian yang lazat, jangan risau kerana jika anda tahu kaedahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar berkaitan Gambian Chicken Yasa 8 yang boleh anda jadikan inspirasi.

Gambian Chicken Yasa 🇮🇲 Untuk 2-3 orang. Jadi pastikan rumah ini cukup untuk anda dan orang tersayang.

Selain itu, Ayam Yasa Gambian mengambil masa kira-kira 2 jam untuk dimasak.

Baca Juga

Gambian Chicken Yasa 🇮🇲 Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk menyediakan telur anda. Anda boleh membuat Yasa Ayam Gambian 🇮🇲 menggunakan 13 bahan berbeza dan 7 langkah. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.

390/2021 / RoadTo1k / 1085 ❤️ Cookpad Passport ❤️ #cppassport ❤️ Negara G = 3/11: Gambia: Yasa Chicken (Pulet au Yasa) - Ayam manis Senegal yang sangat popular dengan bawang karamel dan mustard. Cantiknya ayam Yasha ni; Ia cukup serba boleh untuk menjadi tumpuan makan malam hujung minggu atau makan malam mewah, kerana anda boleh melakukan kerja persediaan sehari sebelum untuk memerap dan mewarna ayam. Goncang lebihan perapan dari ayam sebelum dimasak. (Sumber: laman web African Bites) Sumber resipi: Margarita International Recipes. Resipi ini mempunyai hak untuk menukar beberapa bahan, iaitu, mereka menggantikan mustard Dijon dengan mayonis. Lada diganti dengan lada tanah. Wain tidak termasuk. Cara memasak, goreng sebentar ayam sebelum dihidangkan (sebab nak rangup). Cara memasak ialah toskan sos dan reneh hingga ayam masak. Tetapi goreng di sebelah kanan dan kemudian tuangkan sos (idea untuk membuat sos ayam Parsi). Walau bagaimanapun, keseluruhan resipi adalah lazat

Bahan-bahan dan Rempah-rempah Membuat Ayam Gambian 🇮🇲:

  1. 4 ketul ayam (2 sayap, 2 kaki)
  2. 5 biji bawang
  3. 4 ulas bawang putih
  4. 5 biji lada (2 sudu besar bukannya lada hijau)
  5. 1 sudu besar jus lemon
  6. 3 sudu besar Dijon mustard (mayonis pilihan)
  7. 2 sudu besar serbuk cili
  8. 1 helai daun laut
  9. 4 sudu besar minyak
  10. 1 liter air
  11. 1 kiub air rebusan ayam
  12. 1 sudu besar garam
  13. 1/2 sudu teh gula perang

Cara Membuat Yasa Ayam Gambian 🇮🇲

  1. Masukkan bawang besar, bawang putih, lada hijau, serbuk cili, jus limau nipis, dan mayonis ke dalam adunan. Hancurkan dengan baik.
  2. Tuangkan ayam ke dalam inti. Masukkan daun salam. Gaul rata dan masak selama 1 jam.
  3. Panaskan minyak. Masukkan ayam yang telah dimasak bersama bahan perapan. Goreng sehingga naik bau.
  4. Masukkan air dan kiub ayam. Taburkan dengan garam dan gula. Masak sehingga sos pekat dan minyak mendidih. Padamkan api.
  5. Langkah Tambahan: Ini milik anda, bukan dalam resipi - bakar ayam pada suhu 170 darjah Celsius selama 10 minit (sengaja).
  6. Susun ayam goreng di atas pinggan. Tuangkan jaring ke atasnya. Sedia untuk dihidangkan.
  7. Selamat mencuba 6

Macam mana boleh jadi? Ia tidak mudah? Cara Membuat Yasa Ayam Gambian 🇮🇲 yang boleh anda amalkan di rumah. Semoga bermanfaat dan menyeronokkan!

You may like these posts

Link copied to clipboard.